Talentaktiviteter i skoletiden

Nedenfor beskrives de talentforløb skolen sender elever afsted til, hvor eleverne er afsted over en længere periode eller har en del mødegange. Nogle af disse forløb foregår i undervisningstiden. Skolens lærere samt talentkoordinator udvælger elever til forløbene.

Science talenter

Risskov Gymnasium deltager i ScienceTalenternes gymnasienetværk, som bl.a. giver skolens naturvidenskabelige talenter mulighed for at deltage i en række spændende naturvidenskabelige workshops sammen med andre unge fra hele landet. Der er både enkeltstående workshops som elever selv kan melde sig til at deltage i, og større projekter som elever bliver udvalgt til at deltage i. Ved hver workshop samarbejdes både med universiteterne og virksomheder. Workshoppene foregår på almindelige skoledage.

Risskov Gymnasium sender 4-5 elever pr. årgang til forløb hos Science Talenterne.

Læs mere om Science Talenternes tilbud til de talentfulde elever her: sciencetalenter.dk

Akademiet for Talentfulde unge

Risskov Gymnasium er deltagergymnasium i Akademiet for Talentfulde Unge (ATU), som tilbyder talentfulde elever et 3-årigt undervisningsforløb sideløbende med deres gymnasieuddannelse. Undervejs oplever talenterne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder. Forløbene ligger hovedsageligt efter skoletid.

Risskov Gymnasium sender hvert år ca. 4 elever afsted til ATU.  Læs mere om ATU på: https://atumidt.dk/

Projekt Danske Forskerspire

På skolen deltager vi hvert år med elever til Projekt Forskerspire: ”Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt. Har eleverne en forsker i maven, og går de og tumler med en idé, som de gerne vil udforske, så er projekt Forskerspirer lige noget for dem. Man kan lave projekter inden for alle fagområder, og der er mange muligheder inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab."

Yderligere info om projektet kan i finde her: forskerspirer.ku.dk

Sprogcamp

Sprogcamp er en camp af tre dages varighed som henvender sig til elever, der er særligt dygtige til og interesseret i enten engelsk, fransk, italiensk. kinesisk, spansk eller tysk.

SubUniversity

Risskov Gymnasium deltager med elever i SubUniversity under Århus Universitet. Projektet er målrettet elever fra ikke-akademiske hjem, som ikke forventes at ville vælge en universitetsuddannelse. Eleverne deltager i fire mødegange, og kobles sammen med mentorer. I løbet af mødegangene præsenteres eleverne for hvad det indebærer at deltage i en universitetsuddannelse.