Hej Brobygningselev!

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Risskov Gymnasiums STX Introduktionskursus også kaldet Brobygningen. Du har valgt Risskov Gymnasium og kan glæde dig til to eller tre dage spækket med oplevelser og informationer. Du får et fuldt skema med timer ligesom gymnasieeleverne, men timerne vil være specielt tilrettelagt for dig og resten af brobygningsholdet. Du vil møde lærere og gymnasieelever både til undervisning og vejledning. Kort sagt vil du få en fornemmelse af, hvordan det er at være gymnasieelev og få svar på spørgsmål som f.eks.:

  •          Hvad er stx for en uddannelse? 
  •          Hvilke fag har man? 
  •          Hvordan er stx anderledes fra de andre ungdomsuddannelser? 
  •          Gymnasiet tilbyder et helt ungdomsliv og ikke kun uddannelse - hvad betyder det?
  •          Hvordan oplever gymnasieeleverne hverdagen på gymnasiet?
  •          Hvordan bliver jeg elev på gymnasiet?

Arbejdsform: Du vil opleve arbejdsformer, der svarer til 1.g undervisning og få lejlighed til at tale med vores elever, lærere og studievejleder om, hvordan det er at gå i gymnasiet. Vi vil orientere dig om studieretningsgymnasiet, de forskellige undervisningstilbud, og du vil blive vist rundt på skolen for at se vores faciliteter. I løbet af de dage du besøger os, får du indblik i, hvad man kan lære og foretage sig i netop de fag, du kommer til at stifte nærmere bekendtskab med. Vi har fine erfaringer med vores brobygningsforløb, og vi forventer, at du vil deltage aktivt i undervisningen og være med til at gøre også dette forløb til en rigtig god oplevelse. Du skal medbringe computer, papir, blyant og lineal alle dage.

Elevambassadører:
Vores elevambassadører vil lave forskellige aktiviteter med dit brobygningshold. De vil også fortælle om vores lektiecafé og vores mange tilbud uden for skoletid, som f.eks. idræt, musik og billedkunst. Du har sikkert også nogle ting, som du gerne vil spørge dem om.

Mødetider: Første dag møder du kl. 8.10 uden for hovedindgangen. Her mødes alle brobygningselever med en studievejleder. Mødetiderne er så 8.10 - 13.30 og du har mødepligt. 

Transport: 
Masser af buslinjer går mere eller mindre til døren. Se Midttrafik for transport til gymnasiet HER

Evaluering: Evaluering af Brobygning HER

Kantine: Du kan tage madpakke med eller købe mad i vores kantine med supersmiley. Kantinen tager imod MobilePay.

Øvrige informationer: Afbud meldes så hurtigt som muligt til kontoret på tlf. 86 21 40 77.

Ansvarlig: Pædagogisk leder Allan Bohnstedt og sekretær Birgitte Rokkjær Jensen

Email: adm(at)risskov-gym.dk

Vi er glade for, at du har valgt at komme i brobygning hos os, og vi glæder os til at se dig. Har du lyst til at læse mere om Risskov Gymnasium, og hvordan det er at gå på gymnasiet, så klik dig rundt på vores hjemmeside.

På https://brobygning.unoung.dk kan du få mere information om dit brobygningsforløb på Risskov Gymnasium, og du kan også tilmelde dig. Du kan også læse om vores brobygningsinitiativ "Risskov Rullende Gymnasium" her.

Er du nervøs for at starte på gymnasiet eller har du spørgsmål, må du meget gerne kontakte skolens studievejledere her eller vores elevambassadører.