29.10.13:

3b i London

Natten til onsdag d. 2/10 kl. 3 mødtes 3.B på Risskov Gymnasium for at køre med bus ud til Billund, hvorfra vi fløj til London og landede kl. 7.

Efter at have slæbt de max. 10 kg tunge kufferter hen til Safestay Elephant & Castle Hostel fulgtes vi til Central Mosque London, hvor tørklæder til pigerne var påkrævet.
Så fik vi en rundtur rundt til London’s minoriteters tilholdssteder - bl.a. Soho - af en guide, der viste os at en ghetto ikke behøver være noget negativt.
Klassen mødtes samme aften kl. 21 med lærerne på en hyggelig pub, der lå ved siden af London Bridge.

Torsdag stod den på besøg hos Neasden Hindu Temple, hvor pigerne og drengene til sidst blev delt op og fik lov at overvære en ceremoni, der involverede både musik, stearinlys, velsignelse og hvidt pulver til at lave en ‘kumkuma’, som er den plet, der sidder midt i panden.
Senere besøgte vi St. John’s Wood Synagogue, hvor den assisterende rabbiner forklarede om jødernes syn på Gud, livets mening osv. - og som selvfølgelig bød på jødiske kager efterfølgende. Sen eftermiddag var der gudstjeneste i Westminster Cathedral, hvor drengekoret sang, så det efterlod gåsehud.

Fredag mediterede vi med buddhisterne i London Buddhists på Spa Road. Så var der valgfrit museumsbesøg, og derefter fælles klassespisning som afslutning. Efter de sidste cafébesøg og en længere bustur, gik turen mod Danmark igen.

Se fotos fra turen her.

Tekst af Hannah Fibiger Azulay og billeder af Clara Wedersøe Strunge