07.11.16:

3x i København

Onsdag d. 26. oktober tog 3.x af sted mod København på ekskursion.

Efter tre timers togtur fyldt med kortspil og hyggesnak nåede vi frem til banegården klokken lidt i fire og drog mod DanHostel på Amager. Værelserne blev fordelt, taskerne pakket ud, og derefter var der tid til at få noget aftensmad og lære hovedstaden lidt at kende.

Morgenen efter fik vi morgenmad på hotellet og tog i samlet flok af sted mod Københavns centrum. Ved brug af metro og gåben endte vi på Glyptoteket, hvor vi fik en guidet tur gennem den græske antiks kunstperioder. Der var et stort udvalg af skulpturer, som lod os se noget af det, vi havde arbejdet med i oldtidskundskab, i virkeligheden.

Efter Glyptoteket tog vi på Thorvaldsens Museum, hvor vi skulle guide hinanden gennem skulpturerne. Klassen var i undervisningen blev delt op i grupper, som hver skulle analysere en skulptur og så fremlægge analysen på museet. Det sidste museum, vi besøgte, var Arbejdermuseet, hvor en guide fortalte om ungdommen i 50'erne. Dette fungerede som en introduktion til vores næste emne i historie, samt gav os indblik i, hvordan vore bedsteforældre levede i deres ungdom.

Om aftenen var der så fællesspisning på Papirøen, som lægger hus til Copenhagen Street Food. Her mødtes vi og fik mad fra hele verden, hvilket for nogle var en større succes end for andre. Slutteligt skulle vi i Skuespilhuset for at se Ødipus og Antigone - en græsk myte, som vi har læst i oldtidskundskab. Det var et højlydt stykke, som der klart var delte meninger om i klassen, men alle var enige om, at det var godt at hvile fødderne efter en lang dag.

Den sidste dag tog vi tidligt af sted, da vi skulle på Christiania, hvor klassen fik en guidet tur. Turen oplyste om, hvordan det er at leve i fristaden, og hvor meget stedet adskiller sig fra resten af Danmark. Da dette var det sidste på programmet, skulle vi alle blot mødes på hovedbanegården, og så var der kun tre timer i tog, til vi atter var tilbage i Århus.