26.04.18:

Chris Minh Doky gæstede gymnasiet

Chris Minh Doky, internationalt kendt jazzmusiker, producer og komponist, besøgte tirsdag Risskov Gymnasium for at møde musikeleverne og gennem intensivt workshop-arbejde at give dem et større indblik i hvad det vil sige at spille sammen og i det hele taget en større forståelse af hvad musik (også) er. ”I skal dele musikken – ikke bare optræde med den”, var Dokys råd til eleverne.

Når Chris Minh Doky instruerer musikholdenes bands, udtrykker han sig gennem letforståelige metaforer.  Hvert musikalske nummer er som en ”bog med kapitler” – en historie der skal fortælles. Det stiller krav til nummerets udvikling og dynamik, og her får Doky åbnet op for den enkelte musikelevs udtryk ved en nogle gange grænseoverskridende opfordring  til at komme ud af komfortzonen og skabe mere nærvær i musikken : ”Jeg skal kunne mærke dig”. I hver bandworkshop handler det om at finde sit eget udtryk – her gælder det ikke om at spille endnu en kopi af originalen fra Youtube.

Dagen blev indledt med et 90 minutters fællesarrangement for alle skolens musikelever, hvor Chris Minh Doky fastholdt tilhørernes opmærksomhed med sin personlige fortælling. Med udgangspunkt i sine gymnasieår tog han tilhørerne med på en spændende rejse, der kom til at handle om både musikkarriere og livserfaring, som i høj grad talte til gymnasieeleverne.

Undervejs i foredraget gav Chris Minh Doky flere prøver på sit eminente basspil i egne kompositioner, hvilket gav begejstret respons hos publikum.

Ingen af musikelevernes musiknumre var helt de samme efter den professionelle coaching fra Doky og elever fra 1.-3.g gav efter dagens workshops udtryk for, at de kunne tage meget med videre i deres arbejde med musikken.

De færdige numre kan høres ved Forårsfestivalen på Risskov Gymnasium d.17.maj kl.19.30, hvor også skolens Big Band vil optræde med –nej, dele musikken med et forhåbentligt medlevende publikum! Der er fri adgang, alle er velkomne!

Se foto fra besøget HER