30.10.11:

Ekskursioner

Før efterårsferien var 3g på ekskursion, og der foregik også en række andre aktiviteter "ud af huset". Nogle af dem kan du læse om her, og du kan se en masse billeder knyttet til de forskellige ekskursioner.

Fra 3.-7. oktober var fem elever fra 2x sammen med Camilla Vosegaard (ke, ma) og Peter Ravn (en, da) til Comenius-workshop i Tjekkiet for at udforske 1800-tallet. Læs mere og se billeder.

I 2g blev det dog mest til ture ud i nærmiljøet. Således tog 2c på ng-ekskursion til Egå Rensningsanlæg, en spændende, ildelugtende oplevelse. Her er Gustav Rømer Dambys vurdering:

"Torsdag 6. oktober var 2c på ekskursion i Egå Rensningsanlæg. På denne regnvåde dag mødtes klassen på deres cykler foran skolen, med højt humør og spænding i blodet. Efter en kold cykeltur på små 5 kilometer kom klassens elever dryssende til destinationen. Det første, eleverne mødte, var en mærkværdig lugt. En lugt af flere 100.000 menneskers efterladenskaber, i form af ekskrementer, toiletpapir og alt, hvad den almindelige borger smider i toilettet. Rundvisningen startede i et lille mødelokale. Den kvindelige guide viste en spændt 2c-klasse en lille, men dog informativ, video om firmaet Århus Vand, som ejer Egå Rensningsanlæg. Derefter gik turen rundt i selve rensningsanlægget. Eleverne blev iført headsets, så de kunne høre guiden på det larmende renseanlæg. Alt fra ildelugtende maskiner til destillerede laboratorier blev fremvist og forklaret. Til slut fik eleverne informationer om det mere tekniske vedrørende vandværket. Klassen fik gennem denne timelange rundvisning en forståelse af aarhusianernes spildevand, og hvordan det bliver rent, inden det ender ude i de dansker åer igen. Det var en god dag."

Se billederne og hør radio fra 2c' ekskursion - og et videoklip af et af bassinerne.

2d og 2v var på besøg på Kasted Vandværk. En beretning herfra lyder:

"Vand er en vigtig, men begrænset ressource, som vi alle skal lære at værne om. I forbindelse med et forløb om vandets kredsløb, kvalitet og forbrug har 2d og 2v været på besøg på Kasted Vandværk. Det var godt at se, hvordan vandværket så ud, efter at vi havde snakket om det i klassen. Det gav en bedre forståelse. Vi fik lov til at smage på vand direkte fra undergrunden, som i langt over 50 år ikke har set sollys. Vi oplevede den meget anderledes smag, dette vand havde. Det smagte af jern og lugtede af æg – det var meget specielt. Dette gav os et indblik i en af de mange ting, vandværket gør for vores vand. Christian Brunmark fra Århus Vand brugte powerpoint og modeller på en måde, som var med til at give en god forståelse af, hvordan et vandværk i Østjylland fungerer. Hans foredrag plus den viden, vi havde fra timerne i ng, gik godt i spænd, og derfor var det nemt at forstå. Christian brugte en tydelig, letforståelig model af vores undergrund, der viser vandkredsløbet, grundvandet og forureningen, hvilket var super."

Se billederne fra 2d og 2v's vand-ekskursion.

De fleste 3g-klasser var på ekskursion til København. To af dem skilte sig dog ud. 3a (tysk/klassiker) var i Berlin, mens 3c (Global Society) tog til London. Hvis du klikker på klassebetegnelserne, kan du læse mere om turene:

3a  3c  3d  3e