03.10.14:

Elevambassadørerne

 

Risskovs nye velkomstkorps

Risskov gymnasium uddanner igen i år nye elevambassadører, der skal repræsentere skolen og hjælpe nye og kommende elever med at finde deres plads på Risskov Gymnasium. Den 4. oktober var alle nye ambassadører på kursus på Godsbanen, hvor de blev udfordret og oplært i kommunikation og repræsentantskab.  

Af Dorit Reichstein Hejslet

Vi er på Godsbanen midt i Aarhus, byens rå, arkitektoniske og kreative centrum. Her sidder 20 elever fra 1.g på Risskov Gymnasium. De er spændte og klar til at løfte opgaven som elevambassadører for Risskov Gymnasiums kommende elever

Dagen er planlagt og arrangeret af elevambassadørernes formænd, som hele dagen coacher eleverne i at tale i offentlighed, giver dem en forståelse for skolens forskellige målgrupper og en masse gode tips til at møde folkeskoleelever i øjenhøjde og efter deres behov.

Det er vigtigt for os, som formænd for elevambassadørerne, at de nye ambassadører er hundrede procent klædt på til at repræsentere skolen. De skal vide, hvad Risskov Gymnasium er, så de kan hjælpe og vejlede alle kommende og nye elever, fortæller formændene Karoline Sibast og Jens Havreballe fra 3f.

Elevambassadørernes primære opgave er at byde nye og kommende elever velkommen. Ordningen har eksisteret siden 2010, og ambassadørerne er særligt aktive under Brobygningen, hvor de modtager og underviser elever fra 8., 9 og 10. klasse i folkeskolen, under Åbent Hus i januar og som 1. g. tutorer.

Vi synes, det er super vigtigt, at alle elever, der kommer i kontakt med skolen får en god oplevelse. De nye elever skal introduceres for Risskov Gymnasium af nogen, der som dem selv, har stået i valget og valgt Risskov Gymnasium, fortæller formand Karoline Sibast.

Kurset på Godsbanen er ikke kun undervisning og slideshows. Kurset kaster eleverne ud i livagtige situationer og cases, hvor de skal lære at stå foran en stor forsamling og svare på spørgsmål.  Peter Klahn er lige startet som elevambassadør og har oplevet kurset på egen krop. 

Det har været fedt at øve sig i at stille sig op foran en masse mennesker og svare på spørgsmål om studieretninger, fritidstilbud og fester. Det betyder, at når vi skal ud i folkeskolerne, så har vi prøvet det før og ved mere om, hvad der virker, og hvad der ikke gør, fortæller Peter Klahn fra 1. x.

De nye elevambassadører skal rigtigt ud og prøve deres vinger ved Brobygningen i efteråret og til Åbent Hus i januar. Næste år vil der igen blive mulighed for at ansøge om at blive elevambassadører og dermed blive en del af Risskov Gymnasiums engagerede velkomst-patrulje.

Læs mere om Elevambassadørerne her