06.08.19:

Eurovision Choir of the Year 2019

Kæmpe til lykke til korleder og dirigent Jens Johansen - student fra Risskov Gymnasium - og hans fantastiske rytmiske kor Vocal Line, som lørdag aften i Gøteborg vandt  Eurovision Choir of the Year 2019, som er melodi grand prix for kor.

Der var spænding til det sidste, idet Vocal Line i slutrunden skulle op mod to særdeles dygtige kor fra Letland og Slovenien. Men dommerne var ikke i tvivl. De kårede Vocal Line som klar vinder med korets overbevisende udførelse af Lisa Nilssons Viola, arrangeret og dirigeret af Jens Johansen. Den amerikanske korlederkendis og dommer kunne nærmest ikke få armene ned af begejstring og brugte ord som 'virkelig fedt groove', 'utrolig præcist, men aldrig stift' - et 'awesome choir', som han var jaloux over ikke at have magen til i USA!

Jens Johansen er ansat som lektor på Musikvidenskab på Aarhus Universitet, hvor de studerende har stor glæde af hans formidling af kompetencer inden for rytmisk musik, som vi i den grad har brug for også i den danske gymnasieskole.