31.08.11:

Fællestimer i september

Onsdag den 14. september, dagen før valget til Folketinget, gæster en række politikere Risskov Gymnasium for at duellere på ord og politik i modul 2. Det drejer sig om klima- og energiminister Lykke Friis (V) og folketingsmedlemmerne Tom Behnke (C), Kirsten Brosbøl (A), Jonas Dahl (F) og Morten Østergaard (B) samt regionsrådsmedlem Anders Primdahl Vistisen (O), der også stiller op til Folketinget. Paneldebatten er for alle skolens elever.

Fredag den 23. september varetager Det rullende Universitet al undervisning på skolen. I modul 2 er arrangeret et fælles foredrag for alle elever: "Hjertets evolution og fysiologi".

Hjerte- og kredsløbssygdomme er hyppige i den vestlige verden. Men ved at studere dyr, som har tilpasset sig til at leve under ekstreme livsvilkår, har aarhusforskere fået ny og værdifuld indsigt i, hvordan vores hjerte og kredsløb fungerer. Forskerne har fx undersøgt, hvordan giraffen får blod op til hovedet, hvordan skildpadder overlever i halve år i kolde søer uden ilt, og hvordan slanger øger hjertets størrelse umiddelbart efter at have slugt store byttedyr. Professor Tobias Wang, Biologisk Institut, Aarhus Universitet, fortæller om hjertet.

Tirsdag den 27. september afholdes et foredrag for 1g-elever og NV-lærerne i modul 2. Her kommer der et par folk fra det såkaldte OPUS-projekt og fortæller om arbejdet med at undersøge effekten af sund kost, søvns og fx computerspils indvirkning på koncentration, indlæring og, for søvns og computerspils vedkommende, appetit. Projektet hedder "Ny nordisk hverdagsmad - om at skabe en bæredygtig madkultur", og 1g'erne bruger i NV-biologi et hæfte, som kan læses på dette link.

God fornøjelse med fællestimerne i september måned!