24.11.17:

Forrygende musicalpremiere

Premieren på "Rethink Lysistrate" løb af stablen torsdag aften.

Salen var fuld, publikum var tændte og alle medvirkende gav sig selv 100%. Og forestillingen fik rigtig gode anmeldelser af de fremmødte tilskuere. Flere har sagt, at det er den flotteste forestilling Risskov Gymnasium har haft i mange år!!

Risskov Gymnasium gentænker klassiske komedie i ny og moderne opsætning.

Risskov Gymnasium har en stærk musicaltradition. Hvert år opsættes en større forestilling med masser af musik sang og dans, og i år er ingen undtagelse. Denne gang faldt det kunstneriske valg på Aristofanes klassiske komedie, Lysistrate, som i anledning af Kulturby ’17 er blevet omskrevet, gentænkt og tilsat nyere pop- og rockmusik.

Lysistrate – eller ”Kvindernes Oprør” som den også kaldes – er en historie om en kvinde, som gør et usædvanligt forsøg på at skabe fred mellem de stridende parter i den peloponnesiske krig. Hun overtaler kvinderne fra Athen og Sparta til at besætte Athen og afstå fra at have sex med deres ægtemænd og elskere i håbet om, at mændene vil lade sig overtale til at afslutte krigen og komme hjem. Dette viser sig dog at være sværere at gennemføre end først antaget, da begge parter bliver særdeles kåde og har svært ved at holde fingrene fra hinanden.

I Risskov Gymnasiums udgave, Rethink Lysistrate, er de politiske forhold i nogen grad ført op til nyere tid, og man kan således forvente at møde  statsledere som Putin, Kim-Jong-Un, Donald Trump og sågar Lars Løkke. Handlingen kommenteres af kendte pop- og rockhits, og Lysistrate og hendes veninder taler ikke længere i vers, men i et moderne, frækt og eksplicit sprog.

Scenografien til Rethink Lysistrate er blevet skabt i samarbejde med elever fra teater-, udstillings- og eventteknikeruddannelsen på Aarhus Tech, som har leveret teknisk udstyr og kreative evner til at løfte lys, lyd og projektioner til et meget højt kunstnerisk niveau. Godt 120 elever har medvirket i forestillingen både på og bag scenen. 

Se de flotte fotos som Fotograf Tobias Nicolai har taget HER