22.02.19:

Frankofoni-dag

Fransklærere og –elever på Risskov Gymnasium havde inviteret kontaktskolerne til Frankofoni-dag onsdag 6. februar, kl. 12-15.

Der var besøg af fransklærere og elever fra Risskov Skole, Strandskolen, Katrinebjergskolen, Skovvangskolen og Vorrevangskolen.

Frankofoni-dagen havde fokus på, at fransk tales af cirka 300 mio. mennesker i verden, og dagen var bygget op omkring en rejseevent, hvor gæsterne mødte deres guider (gymnasieeleverne) i lufthavnens ankomsthal, fik billet og rejseprogram og blev ført ind i Concorde-flyet, hvor kaptajn og flypersonale stod for velkomst, sikkerhedsinstrukser og fællessang, før flyet ’landede’, og gæsterne blev ført til deres frankofoni-land.

Her stod guiderne for workshops, der relaterede sig til Martinique, Congo, Djibouti, Senegal, m.v. Der var fx workshop med bokseren, Lolenga Mock, som stammer fra DR Congo. Han instruerede begyndere i elementær bokseteknik på fransk. Derudover trådte gæsterne ind i 3g-elevernes rejsebureau, hvor de var kunder og skulle gå i dialog om rejsemål, og der var andre workshops med diverse ordlege, billedlege, kahooter m.m. på fransk.

I en fælles pause fik alle crêpes, og eventen blev rundet af i Corcorden med fælles sang og lette dansekoreografier.

Se foto fra dagen HER