06.10.15:

Global Camp 2015

I år var det Rungsted Gymnasiums tur til at besøge Risskov til Global Society Class Camp.

Temaet var flygtningesituationen i Europa. På programmet var bl.a. oplæg fra forsker ved Institut for Statskundskab Henrik Bech Seeberg, som analyserede flygtningespørgsmålets aktuelt i dansk politik.

Desuden lavede eleverne debatrollespil om forhandlinger i EU og menneskesmugler-drama ved grænsen. Efter at have overnattet på skolen engagerede eleverne sig i en konkurrence om at lave den bedste kortfilm til belysning af flygtningespørgsmål.

De 4 vinderfilm kan ses her.

Videodagbogen.
Denne video blev valgt som den bedste i kategorien "Videodagbog fra en flygtning." I videoen ser vi nedslag i en helt almindelig hverdag, som pludselig ændres, da der udbryder krig i landet. Videoen blev valgt, fordi den er realistisk og meget følelsesbetonet.
Se den HER

Skræmmekampagne.
Denne video blev valgt som den bedste i kategorien "Bliv væk-kampagnen." Videoen er tænkt som et led i Inger Støjbergs skræmmekampagne. Mon hun ville kunne lide videoen? Se den, og døm selv.
Se den HER

Frivilligkampagne. 
Denne video blev valgt som den bedste i kategorien "Bliv frivillig-kampagnen." Videoen viser således vejen for alle de danskere, der gerne vil hjælpe. Videoen blev valgt for dens særlige "feel good"- stemning og positive budskab.
Se den HER

Nyhedsindslaget.
Denne video blev valgt som den bedste i kategorien "reportageindslag fra Risskov Gymnasium". I indslaget er Risskov Gymnasium omdannet til et midlertidig flygtningecenter, og vi hører de interviewede personers holdning for og imod dette. Videoen vandt, fordi den er seriøs og realistisk, og ligner et rigtigt nyhedsindslag.
Se den HER

Du kan se alle videoer fra Campen HER

Foto fra dagene kan du se HER