24.11.17:

Historien om Danmark

I forbindelse med DR's store historieserie, Historien om Danmark, blev der tidligere i år udskrevet en konkurrence for folkeskoler og gymnasier om at lave den bedste historiske film.

Filmene måtte vare to minutter og skulle tage udgangspunkt i lokalhistorie, personlig historie eller i konkret kildemateriale.

2.d deltog i september i et forløb på Kvindemuseet i Århus om rettigheder i forbindelse med Grundlovens indførelse i 1849. De indsendte derefter 6 film til konkurrencen med fokus på Danmark i 1800-tallet, demokrati og kvinders rettigheder, dengang og nu. 

I den landsdækkende konkurrence var en af klassens film flot med i opløbet blandt de 5 bedste film i gymnasiekategorien, men filmen VANDT den lokale konkurrence i regionen og onsdag den 15.november var hele klassen inviteret til gallafest på Kvindemuseet sammen med vindere fra folkeskolens 4.-7.klasse.

Der var pindemadder, popcorn og champagne, aktiviteter som at prøve historisk udklædning, tage historiske selfies og tegne sit køn og til sidst blev der overrakt nogle meget sprudlende trofæer, mens juryen fra bl.a. forskellige museer og Filmbyen gav deres begrundelser for nomineringerne og vinderne holdt takketaler.

Stort tillykke til Josefine, Helene, Tobias, Kasper og Peter.

Se foto fra dagen HER

Se FILMEN HER