22.09.14:

Idrætsdag på Risskov Gymnasium

Fredag den 19. september dannede Risskov Gymnasium og Vejby-Risskov Hallen rammerne om gymnasiets årlige idrætsdag. I år var det ikke lærerne, der stod for arrangementet, men eleverne, der stod for egen læring, motion og morskab.

af Dorit Reichstein Hejslet

Med Vejby-Risskovs grønne plæner i baggrunden marcherede de farverige fanebærere ivrigt frem og erklærede årets idrætsdag på Risskov Gymnasium for åben. Risskov Gymnasium har siden 1970’erne afholdt idrætsdag for skolens gymnasieelever, men i år har lærerne overladt styringen af den årlige idrætsdag helt til eleverne.

Vi vil gerne give eleverne mulighed for at engagere sig innovativt i deres skole. Derfor har vi valgt, at eleverne selv skal stå for at arrangere idrætsdagen, fordi det sender det signal, at vi tror på deres innovative evner også i praksis, fortæller rektor Gitte Horsbøl.

Idrætsdagen på Risskov Gymnasium var i år bygget op om temaet olympiade, dog med et moderne tvist. Rundt omkring på plænerne og i hallerne dyrkedes, der alt fra parkour til street basket, og eleverne måtte udklædt forcere adskillelige forhindringsbaner og udfordringer før dagen var omme.

Idrætsdag i eleverne og innovationens tegn
Naja Vangsgaard, 2eEleverne fra 2E på Risskov Gymnasium stod for at arrangere dagen. De er op til den store begivenhed, i et samarbejde med idrætslærere og Idrætshøjskolen, blevet undervist i eventmageri, kommunikation og innovation.  

Naja Vangsgaard går i 2E og er en af de elever,der har været med til at arrangere idrætsdagen.                                               

Jeg synes, det er sjovt at få lov til at lave sådan en dag for alle mine medstuderende, men det er også et stort ansvar at stable et sådant arrangement på benene, fortæller Naja Vangsgaard fra 2E på Risskov Gymnasium.

Mathias ThiBault Nielsen går i 2E og er også med i planlægningsudvalget for idrætsdagen.

Det har været en spændende udfordring at skulle planlægge idrætsdagen, og vi har måttet tænke på alt lige fra ideudvikling til kommunikation. Vi har arbejdet sammen med både idrætslærere og Idrætshøjskolen for at få det hele til at gå op i højere enhed, og det har været fedt, fortæller Mathias Thibault Nielsen.

Sidst på eftermiddagen var idrætsdagen på Risskov Gymnasium slut, og rødkindede studenter og lærere kunne vende kroppen hjemad mod gymnasiets matrikel for at fejre dagen med en velfortjent fredagscafe. Næste år er der endnu en idrætsdag, og hvad den bringer, kan kun næste års elever afsløre.