16.03.18:

It camp for piger

For tredje år i streg slår vi dørene op for endnu en IT-Camp for piger i alderen 16 til 21 år, der går i 1., 2., eller 3. G på STX, HHX, HTX, eller HF.

IT-Campen er pigernes mulighed for at teste om en IT-uddannelse på universitetet er noget for dem. 

Du behøver ikke at kunne programmere eller have kendskab til IT. Det eneste du skal, er at være nysgerrige omkring IT og de muligheder IT kan åbne. Det overordnede tema for IT-Campen 2018 er “Bæredygtighed & Brugervenlighed”. 

Bæredygtighed & Brugervenlighed

Inden for dette emne finder pigerne sammen med os ud af, hvilke problemstillinger vi skal gå i dybden med. Det kan være alt fra at designe en hjemmeside, der informerer om hvilke fødevarer, der gemmer sig hjemme i dit køleskab og hvilke madretter, der er mulig at lave med dem for at undgå madspild, til hvordan vi kommer af med vores aflagte tøj og elektronik eller hvordan vi kan udvikle en applikation, der finder frem til hvor meget strøm, der bruges i huset og finde en løsning til hvordan energiforbruget kan sænkes.

På IT-Campen får pigerne fingrene i IT-løsninger, teori og viden. Det bliver sammen med en række piger på deres egen alder, der ligesom dem er interesseret i IT og de muligheder det giver os. Pigerne får set universitetet, kan stille alle de spørgsmål de vil og møder også repræsentanter fra virksomheder. De virksomheder, der skriger efter kandidater, og i den grad også piger med en IT-uddannelse.

Pigerne får kort sagt 50 timer med fuld fart på. 50 timer, der udvikler dem og som gør dem klogere på, om en IT-uddannelse er noget for dem. De bliver klogere og måske også overrasket over de muligheder en IT-uddannelse giver.

 

Lidt praktisk information: 

Campen afvikles på Aalborg Universitet fra mandag den 26. marts til onsdag den 28. marts. Det er gratis at deltage, og vi betaler hotelovernatning og sørger for mad og sociale aktiviteter i den tid IT-Campen varer.

Tilmelding foregår på: http://www.itcamp.aau.dk