17.09.18:

Jubilæumsoptog til Risskov Gymnasium

1969 gik 354 elever og deres lærere fra Strandskolen til Risskov Gymnasium. Onsdag d. 12. september gentog de nuværende elever på Risskov Gymnasium optoget i anledning af Risskov Gymnasiums 50 års jubilæum.

Da Risskov Gymnasium (dengang Vejlby-Risskov Amtsgymnasium) tog imod det første kuld elever i august 1968, skete det i Strandskolens lokaler. Året efter, i august 1969, stod Friis og Molktes nye skole klar til at modtage gymnasiets elever. Den nye skoles indvielse blev markeret med et optog fra Strandskolen til det nye byggeri ved siden af Vejlby Kirke, på Tranekærvej, hvor Risskov Gymnasium stadig holder til.

50 år er gået, siden den første årgang, og jubilæet fejrer Risskov Gymnasium med forskellige arrangementer i løbet af efteråret.

Ét af disse arrangementer var en gentagelse af optoget fra Strandskolen. Optoget udgjorde samtidig starten på skolens årlige idrætsdag, hvor eleverne - og nogle lærere - dyster med hinanden i forskellige idrætsaktiviteter, fx fodbold, ultimate og lignende.

Det var en fin start på en fin dag, og det var en dag med lidt af historiens vingesus, da de mange udklædte og glade elever slangede sig igennem Risskov fra Strandskolen til deres hjemmebane: Risskov Gymnasium.

Se foto fra optoget HER - Se video fra optoget HER

Se foto fra idrætsdagen HER - Se video fra idrætsdagen HER