12.11.10:

Lysistrate

21 elever opførte den 10. og 11. november Aristofanes' drama "Lysistrate" under instruktion af musiklærer Michael Grankvist Sørensen.

Handlingen foregår under den Peloponnesiske Krig. Mændene i Athen og Sparta styrer krigen med hård hånd, og krigen lægger på den måde både beslag på mændenes tid og på byernes pengekasser. Alt imens må kvinderne blive derhjemme for at passe hus og hjem uden at have noget som helst at skulle have sagt. 

Stykkets heltinde Lysistrate har imidlertid fået nok både af krigen og det dertilhørende kønsrollemønster. Hun har i den forbindelse samlet kvinderne fra de rivaliserende byer for at Indgå en pagt: Ingen sex til mændene, før krigen er bragt til ophør! 

En virkningsfuld taktik? Ja, bestemt, men ikke ganske uproblematisk, når nu også kvinderne har visse seksuelle behov, der helst skal dækkes. 

Teaterforestillingen indgik i rækken af tilbud om frivillige aktiviteter uden for skoletid på Risskov Gymnasium. Eleverne fik derigennem et indblik i scenekunstens spændende univers og mulighed for at prøve kræfter med skuespillerfaget. Teatret er desuden et fremragende middel til personlig udvikling, og det giver eleverne en betydelig træning i mundtlig formidling, som er brugbar inden for hele gymnasiets fagrække.

Se et kort videosnapshot her