31.01.18:

Risskov Gymnasium indgår samarbejde med Aarhus Havn

Risskov Gymnasium har indledt samarbejde med Aarhus Havn, der kan åbne muligheder for, at elever og klasser kan trække på Aarhus Havn i forbindelse med fagligt arbejde og projekter.

Samarbejdet kan have mange former. Det kan være i form af besøg hos Aarhus Havn eller nogle af Aarhus Havns mange samarbejdspartnere, det kan også give mulighed for at hente empiri til arbejde i fagene eller til projekter (fx større skriftlige opgaver eller almen studieforberedelse), udarbejdelse af forslag til ændringer på Aarhus Havn og de omkringliggende byarealer eller noget helt tredje. Der vil være mange muligheder.

Aarhus Havn åbner en stor dør mellem Aarhus og verden derude. Den selvejende Aarhus Havn bestyrer havnearealerne og har ad den vej kontakt til såvel Maersks store containerterminal yderst på havnen, der er terrorsikret efter alle kunstens regler, som den nye bydel Aarhus Ø, Dokk1, Sydhavnen, og hvad der ellers findes og skyder op på havnearealerne.

Der er altså gode muligheder for igennem Aarhus Havn at finde konkrete projekter at arbejde fagligt med, så viden og metoder i fagene kan afprøves og bruges på virkelige problemer og udfordringer i nærområdet. Det kan være i form af opgaver, som fx

  • hvordan løser man trafikforløbet til den nye færgeterminal til Mols Linjen ved den eksisterende containerterminal, der åbner i 2021?
  • hvordan kan en konkret del af Aarhus Havns hjemmeside udformes anderledes?
  • hvordan kan de ydre havnearealer gøres attraktive for indbyggerne i Aarhus by?
  • hvad betyder Aarhus Havn for arbejdspladser og vækst i Aarhus?

Hvis du er interesseret i at komme i kontakt med Aarhus Havn, så henvend dig til Hans Elgaard Mogensen (HE).

Du kan læse mere om Aarhus Havn her: https://www.aarhushavn.dk/