09.10.17:

Risskov Gymnasium bliver grønnere

Bæredygtighed er i fokus for elever og personale på Risskov Gymnasium. 11. oktober kan gymnasiet sammen med rådmand Kristian Würtz stolt hejse Friluftsrådets grønne flag, som det eneste gymnasium i Aarhus Kommune.

Risskov Gymnasium har – som det eneste gymnasium i Aarhus Kommune - fået Grønt Flag for sin indsats med grønne og bæredygtige miljøtiltag på skolen. Onsdag d. 11. oktober 2017 overrækker Kristian Würtz, rådmand for Teknik og miljø i Aarhus Kommune, Friluftrådets grønne flag til Risskov Gymnasium og rektor Gitte Horsbøl. Såvel elever som ansatte på gymnasiet har spillet en vigtig rolle i arbejdet, som koordineres, igangsættes og tilrettelægges i skolens miljøråd.

Der er arbejdet med forskellige tiltag. Blandt andet er der plantet nye æbletræer, der bliver arbejdet med indsamling af genbrugsflasker, eleverne har arrangeret tøjbyttedag med fokus på genbrug, kantinen arbejder på at bruge flest mulige økologiske råvarer, der gøres forsøg med at begrænse strømforbruget osv.

Grønt Flag-ordningen er en ordning under Friluftsrådet, som uddeler Grønt Flag til ikke bare gymnasier, men også folkeskoler, hvis skolerne lever op til Friluftsrådets krav om miljøbevidsthed og bæredygtighed. Det kræver bl.a., at skolen har et miljøråd med repræsentanter fra alle skolens grupper (elever, lærere, teknisk/administrativt personale og ledelse), at en del af undervisningen på skolen har fokus på bæredygtighed, klima og miljø, at der er bæredygtighedstiltag på skolen for at nævne nogle af kravene. Man kan læse mere om ordningen på Friluftsrådets hjemmeside HER