27.11.15:

Stor musical-succes

Efter mange måneders forberedelser havde Risskov Gymnasiums musical, Time After Time, urpremiere i uge 47.

For første gang i Risskov Gymnasiums historie har lærere og elever samarbejdet om at skabe en forestilling helt fra bunden. Det har været en lang proces, som blev sat i gang for godt et halvt år siden, hvor lærere og elever i fællesskab fandt på en ramme, som forestillingen skulle tage sit udgangspunkt i. Sidenhen har vi eksperimenteret, skrevet, danset og jammet os frem til den endelige forestilling. Alle medvirkende har været med til at forme handlingen og sammensætningen, og vi har på intet tidspunkt arbejdet med et egentligt manuskript.

Time After Time tager udgangspunkt i den rytmiske musiks historie. Inden for denne har vi skabt vores egen ”kongerække” af store hits som er sat sammen af små nedslag i årtierne fra 1940’erne til 1990’erne. Til hvert enkelt årti knytter der sig tre sange, som til sammen fortæller en lille historie fra den tid, de er skrevet i.
Således får vi en række uafhængige tidsbilleder fra tiden der gik. Disse tidsbilleder kædes sammen af central gruppe, som vi kalder familien.

Familien møder vi mellem hvert årti, hvor den, for hver gang vi ser den, udvikler og forandrer sig. Familien forholder sig til vigtige, tidstypiske forhold og tendenser som seksuel frigørelse, charterturisme, HIV smitte, delebørnsproblematikker og frygten for det nye Millenium.

Efter at have spillet 4 næsten udsolgte forestillinger sluttede musicalforløbet med et brag af en fest for alle medvirkende lørdag aften. Selvom forløbet har været langt, og nogle gange sejt, har det også været en stor oplevelse, og mange nye venskaber er blevet skabt på tværs af årgange og klasser.

Tak for i år, og på gensyn!

Musicalgruppen

Se Mikkel Bergs flotte fotos fra forestillingen HER