13.11.18:

Tidskapsel

I 1997 blev der i forbindelse med studiedage på gymnasiet nedgravet en tidskapsel indeholdende forskellige genstande og hilsner til kommende elever.

Det var meningen, af tidskapslen skulle graves op igen i 2007, men den kom til at leve i glemslens tåger helt til pensionerede lærere i forbindelse med skolens 50-årsjubilæum kom i tanker om den. Det blev besluttet, at 2.c som et historieprojekt skulle stå for opgravningen i forbindelse med jubilæumsugen.

Det viste sig at være lettere sagt end gjort, og at finde tidskapslen og få den gravet fri endte med at blive et større arbejde med en heroisk indsats fra skolens pedeller! På en meget regnfuld septemberdag lykkedes det endelig at få vristet låget af den store, hvide plastikspand - som viste sig at være fuld af ildelugtende, råddent vand! Det lykkedes dog at redde en hel del genstande op, både temmelig ulækre mælkekartoner og burgerkasser, men også aviser som kunne læses på trods af, at de var gennemblødte. Desuden var der et kassettebånd og et videobånd med bl.a.interviews med lærere og elever fra 1997, som blev tørret og afspillet, så man kunne høre de godt 20 år gamle hilsner og spådomme om en fremtid, som man dengang helt rigtigt forudså ville være præget af masser af teknologi.

Efter kildekritiske analyser af genstandene fra 1997, fik 2.c til opgave at samle genstande sammen til en ny tidskapsel. Det blev et bredt udvalg af uundværlig teknologi som mobiltelefon og høretelefoner, eksempler på busbilletter og mønter, et armbånd fra smukfest og øreringe fra en studietur, en miljørigtig drikkedunk og en cigaretpakke, samt selvfølgelig en stak af september måneds aviser. Udvælgelsen af genstande medførte mange gode snakke om, hvad der kendetegner Risskov Gymnasium, unge generelt og verdens tilstand i øvrigt i 2018 og hvad der skulle formidles videre til de unge, som forhåbentlig graver tidskapslen op ved skolens 75-årsjubilæum i 2043.

/2.c og Katrine Busk, historielærer

Du kan se lidt fotos fra op og nedgravningen HER