04.02.20:

WGSMP

Risskov Gymnasium dørene sammen med omkring 40 eksterne virksomheder, organisationer og institutioner tirsdag den 4. februar 2020. Dagen, der er støttet af Region  Midtjylland blev til i samarbejde med Danmarks første bæredygtighedsbureau Worldperfect og NGO’en Vedvarende Energi. Den gav gymnasiets ca. 900 elever og personaler mulighed for sammen med et halvt hundrede eksterne bæredygtighedsaktører at opleve en lang række workshops med fokus på FN’s verdensmål. Der var oplæg fra alt fra COOP Danmarks CSR-chef, Bakken Bears, Aarhus Universitet, Klimasekratariatet fra Aarhus Kommune til innovative startup-virksomheder som GRUMS Aarhus. Eleverne kunne også strikke protest-strik med rektor, deltage i workshop om den perfekte studietogrejse, eller lave genbrugssmykker til fordel for Red Barnet. Det blev der gjort i rigt mål, så der blev solgt for over 2000 kr. genbrugssmykker

Dagen har lagt meget vægt på det lokalområde, Risskov Gymnasium er en del af, men har samtidig sigtet mod et globalt udsyn.

Dagens navn WGSMP – We’re Gonna Save the Mother F*cking Planet – er, ligesom resten af dagen, blevet til i tæt samarbejde med eleverne og gymnasiet sydede af ideer og god energi ift mere bæredygtige tankegange og omstillingsprocesser og er et led i Risskov Gymnasiums status som Grønt Gymnasium.