Vejledning til Google

Kort fortalt:

På Risskov Gymnasium bruger vi Google som et pædagogisk redskab. Når du bruger Google er det muligt at oprette online dokumenter, dele dette dokument med flere og åbne for, at flere kan rette eller skrive i det samme dokument på én gang f.eks. en hel klasse eller faggruppe. Du og dine elever kan også oprette en hjemmeside, regneark, formularer, spørge- og evalueringsskemaer og dele dem med alle det er relevant for.

Til sidst er det også muligt at oprette tegneark til f.eks. visuel brainstorm eller storyboard, der kan opdateres løbende og deles med hele klassen eller studiegruppen. Tilknyttet alle google-konti er der desuden en kalender og mail. Du behøver ikke at benytte dig af disse, men ønsker du f.eks. at udvide dine kalenderfunktioner i Lectio, så er det muligt at synkronisere dit Lectioskema med Goggle Kalender.

OBS: Alle elever og lærere på Risskov Gymnasium er oprettet i Google, og du kan derfor nemt tilføje elever og lærere ved bare at skrive deres navn efter du har klikket på "Del", hvor du også kan få et link til Google dokumentet.  Alle lærere og elever har under menupunktet "Delt med mig" en række mapper der på forhånd er delt med og lærere og elever. For mere information se vejledning nedenfor.

Vejledning:

Alle Elever og lærere får automatisk oprettet en Googlekonto ved deres start på Risskov Gymnasium.

2. Er du allerede logget ind med en anden konto, log da ud, og login igen med -

  • Brugernavnet (FC brugernavn)@apps.risskov-gym.dk

  • Password: (den samme du bruger til FC)

  • Er det første gang du logger på Google med denne konto og har du i forvejen har en anden gogglekonto, klik da på "Tilføj konto" og login.

3. Klik på de små firkanter i højre hjørne (Se billede) og vælg "Drev". Ønsker du at gå på mail eller kalender er det også muligt i denne menu.

4. Du kommer nu ind på dit Google "skrivebord" og kan nu i menuen til højre oprette dokumenter, præsentationer, regneark, formularer og tegneark. Du kan også se de dokumenter andre har delt med dig. (Se billede).            

       

5. Når du er færdig med dit dokument etc. klik da på "Del" knappen i højre hjørne og indtast navnene på de personer du ønsker at dele dit Google dokument med (Se billede).

God fornøjelse

Har du problemer med dit google login kontakt da Benjamin Kristensten (BK)