Europalinjen

Fransk begynder A eller Tysk fortsætter A, Engelsk A, Samfundsfag B

Vil du ud i verden? Så er Europalinjen noget for dig! Vi vil klæde dig på som europæisk verdensborger og gøre dig klar til en globaliseret fremtid, hvor forståelsen for sprog, kultur og samfundsforhold er nummer et på dagsordenen. På Europalinjen åbner vi Europa og verden op sammen med dig. Vi tilbyder undervisning i fransk, tysk og engelsk kultur og sprog, som du kommer til at udforske både i udlandet, lokalsamfundet og i klasselokalet.

Elevcitat: “Jeg vil bruge de kompetencer, som Europalinjen giver mig til at arbejde og læse i udlandet” (3g elev)

Elevcitat: “Min studieretning giver mig kompetencer til at kunne kommunikere med mange andre mennesker” (3g elev)

I engelsk, tysk og fransk beskæftiger vi os med litteratur, kultur, sprog og kommunikation med omverdenen. I samfundsfag kombinerer vi de sproglige kundskaber med et indblik i det enkelte lands sociale, politiske og økonomiske forhold, og vi sammenligner samfundsforhold i England, Tyskland, Frankrig og Danmark.

Elevcitat: “Jeg synes, at sprog er nogle interessante fag + det fungerer godt sammen med samfundsfag” (3g elev)

Elevcitat: “Jeg har valgt Europalinjen, fordi den interesserer mig og er en linje, som der ikke udbydes mange steder” (3g elev)

Vi samarbejder med virksomheder, universiteter og andre kulturinstitutioner, og du vil på denne studieretning fx kunne komme til at arbejde sammen med Tivoli Friheden, ARoS og Aarhus Universitet. Derudover er det en mulighed at deltage i  Sprogolympiade og sprogcamps sammen med andre unge fra hele landet, der interesserer sig for sprog.

Som en del af Europalinjen udbyder vi anerkendte sprogcertifikater. Vi udbyder DELF i fransk, og derudover er skolen ved at blive certificeret til at udbyde Deutsches Sprachdiplom i tysk, hvilket kun to andre gymnasier i Danmark kan. I denne sammenhæng kan der også indgå samarbejder med internationale skoler.

Certifikaterne kan du bruge, hvis du ønsker at studere videre i udlandet efter gymnasiet, hvis du søger studiejob, job efter gymnasie eller gerne vil arbejde som frivillig i udlandet.

Elevcitat: “Det bedste ved min studieretning er helt klart de meget anderledes ting, vi laver i undervisningen” (3g elev)

Elevcitat: “Det bedste ved Europalinjen er, at jeg bliver flydende i flere sprog. Det er kompetencer, jeg vil bruge efter gymnasiet” (3g elev)

Endnu en særlig ting ved Europalinjen er, at du kan præge din egen uddannelse og sammensætning af fag, fordi du har flere valg på retningen. Du kan præge den i en naturvidenskabelig, sproglig eller samfundsvidenskabelig retning afhængig af dine valg.

Rejser til udlandet

Du og din klasse kommer i 1.g. på et udvekslingsophold i Tyskland eller Frankrig, hvor du bor hos en værtsfamilie. Du kommer til at opleve, hvordan en hverdag ser ud i et tysk eller fransk hjem hos elever fra vores venskabsgymnasier. Med et sprogligt boost og en styrkelse af dine interkulturelle kompetencer er du klar til de næste to års undervisning på Europalinjen.

I 3.g kommer du på et sprogophold i Europa. Her møder du mennesker med stort kendskab til Europa og EU, dets institutioner, til sprog og kultur. På Europalinjen får du både internationalt udsyn og bedre kendskab til dig selv og din kulturelle baggrund.

Elevcitat: “Jeg elsker sprogfag, og rejserne på Europalinjen tiltalte mig meget” (2g elev)

Elevcitat: “Det bedste ved Europalinjen er selvfølgelig rejserne. Dem får man utroligt meget ud af både fagligt og socialt” (3g elev)

Elevcitat: “Europalinjen har givet mig både sproglige og sociale kompetencer, da vi skal arbejde meget sammen og rejser meget” (3g elev)