Engelsk - Fransk / Tysk - Samfundsfag

Europalinjen
Fransk begynder A eller Tysk fortsætter A, Engelsk A, Samfundsfag B

Vil du ud i verden? Så er Europalinjen noget for dig! Vi vil klæde dig på som europæisk verdensborger og gøre dig klar til en globaliseret fremtid, hvor forståelsen for sprog, kultur og samfundsforhold er nummer et på dagsordenen. På Europalinjen åbner vi Europa og verden op sammen med dig. Vi tilbyder undervisning i fransk, tysk og engelsk kultur og sprog, som du kommer til at udforske både i udlandet, lokalsamfundet og i klasselokalet.

  • Elevcitat: “Jeg vil bruge de kompetencer, som Europalinjen giver mig til at arbejde og læse i udlandet” (3g elev)
  • Elevcitat: “Min studieretning giver mig kompetencer til at kunne kommunikere med mange andre mennesker” (3g elev)

I engelsk, tysk og fransk beskæftiger vi os med litteratur, kultur, sprog og kommunikation med omverdenen. I samfundsfag kombinerer vi de sproglige kundskaber med et indblik i det enkelte lands sociale, politiske og økonomiske forhold, og vi sammenligner samfundsforhold i England, Tyskland, Frankrig og Danmark.

  • Elevcitat: “Jeg synes, at sprog er nogle interessante fag + det fungerer godt sammen med samfundsfag” (3g elev)
  • Elevcitat: “Jeg har valgt Europalinjen, fordi den interesserer mig og er en linje, som der ikke udbydes mange steder” (3g elev)

Vi samarbejder med virksomheder, universiteter og andre kulturinstitutioner, og du vil på denne studieretning fx kunne komme til at arbejde sammen med Tivoli Friheden, ARoS og Aarhus Universitet. Derudover er det en mulighed at deltage i  Sprogolympiade og sprogcamps sammen med andre unge fra hele landet, der interesserer sig for sprog.

Som en del af Europalinjen udbyder vi anerkendte sprogcertifikater. Vi udbyder DELF i fransk, og derudover er skolen ved at blive certificeret til at udbyde Deutsches Sprachdiplom i tysk, hvilket kun to andre gymnasier i Danmark kan. I denne sammenhæng kan der også indgå samarbejder med internationale skoler.