Gå til hoved-indhold

3.g Bi2 på besøg hos Center for Rusmiddelforskning

10/10/23
3.g Bi2 på besøg hos Center for Rusmiddelforskning

Her blev de blandt andet klogere på hjernecentres betydning for at blive fastholdt i et misbrug.

3.g Bi2 var tirsdag på besøg hos Center for Rusmiddelforskning omhandlende aktive indholdsstoffer i cannabis og hvad der skaber afhængighed. Her blev vi klogere på hjernecentres betydning for at blive fastholdt i et misbrug, selvom det ikke nødvendigvis udløser nydelse. Afslutningsvis deltog eleverne i en gruppesession om alkoholforbrug,  som centeret om kort tid skal ud at afprøve som led i deres forskning. 

Efter frokost besøgte vi Forskningsklinikken for ludomani. Her lærte vi om, hvorfor man bliver spilafhængig og hvordan spiludbyderne anvender denne viden til at designe spil. Eleverne fik mulighed for at test deres egen spiladfærd via en godkendt analysemodel fra Holland. Dagen blev afrundet med kortfilmen "Spil for livet" med en efterfølgende dialog om konsekvenserne af et misbrug for ikke blot den afhængige, men også  dennes omgangskreds og familie. 

Vi tog følgende sætning med os: "Uanset hvordan du vælger at spille, vil spiludbyderen have overhånden og vinde dine penge. Det er ikke muligt at vinde over udbyderen! Men de opstiller et narrativ om, at det forholder sig omvendt!"

Tilbage