De kunstneriske fag

Risskov Gymnasium er en kreativ skole, hvor du kan udfolde dig kunstnerisk på mange forskellige måder: Vi laver store musicalopsætninger, deltager i nationale arkitektur- og kunstkonkurrencer, teaterfestivaler og den årlige filmfestival i Øst for Paradis samt afholder musikcaféer, hvor alle, der spiller sammen på skolen, kan komme og give et nummer. 

I din dagligdag på skolen vil du opleve, at der kan være musik på torvet, designudstillinger på gangene, mediefagselever med kameraer, der skildrer skolens liv, udstillinger af kunstværker og små skuespil der kommer på besøg i klasserne.

Efter skoletid kan du deltage i bigband, instrumentalundervisning og kor, du kan være med i skolens Kunstliga, som tager på museumsture eller arbejder praktisk med forskellige temaer eller du kan være med til at brande skolen f.eks. via film der bruges til åbent hus eller til at skildre Risskov Gymnasium som Grønt og bæredygtigt gymnasium.

 

Fælles for de kunstneriske fag er, at en stor del af undervisningen er anlagt på det praktiske. Du skal selv tegne, designe, synge, filme og lave skuespil. Du er selv medskaber af de produkter, der kommer ud af undervisningen og på skolen deler vi oplevelserne både i og uden for skoletiden.

Du skal vælge ét af de fire kunstneriske fag mediefag, dramatik, musik eller billedkunst på c-niveau i 1.g. 

Du kan også vælge de fire fag samt design og arkitektur på c-niveau som valgfag i 2.g og 3.g og her kan du også vælge billedkunst, mediefag, dramatik og musik på B-niveau. Det er også muligt at vælge musik som studieretning (A-niveau). Du kan læse mere om de enkelte kunstneriske fag i menuen til venstre.