Design

 

Design og arkitektur på c-niveau kan vælges som valgfag i 2.g og 3.g.

I faget design og arkitektur skal du arbejde med at finde innovative og kreative løsninger på problemer i vores designede omgivelser. Du vil i årets løb møde emner inden for tre hovedområder: Arkitektur (fx. boliger eller tårne), produktdesign (fx. lamper eller stole) og kommunikationsdesign, (fx. plakater eller logoer). 

 

Det helt centrale i faget er designprocessen fra problemstilling til endelige løsningsforslag og produkter, og du skal lære at arbejde med designtænkning ligesom professionelle arkitekter og designere gør. Undervejs i en designproces vil du komme til at arbejde teoretisk med fx. analyser af andre tidsperioders løsninger og med research på målgrupper og materialer. Men det meste af tiden vil du arbejde praktisk med idégenerering i ord, fotos, collager og skitser og til sidst visualiseringer af løsningerne med fx små arkitekturmodeller eller plakater og lamper, som kommer op at hænge på skolen.

 

Det er et fag, hvor skitseblokken og limpistolen er blandt vores vigtigste redskaber, og hvor det ikke bare er tilladt, men absolut nødvendigt at tænke ud af boksen og turde gå med de vilde idéer!