Dramatik 

 

I dramatik arbejder vi med teater og sceniske udtryk i bred forstand. Faget er for dig, der gerne vil blive bedre til at agere på en scene.

Både kroppen, stemmen og psyken er centrale elementer i det at agere overbevisende på scenen, og fordi vi på den måde arbejder med det hele menneske, giver faget nogle uvurderlige muligheder for personlig udvikling.  

 

Gennem skuespiløvelser, samarbejdsøvelser, improvisation og leg udforsker vi vores egne muligheder på scenen. Vi lærer hvordan vi nemt selv kan udvikle teater, om hvordan vi skaber dramatisk spænding, som fanger og fastholder tilskueren, og hvordan vi kommer fra en idé til en færdig teaterforestilling.

 

Vi lærer om forskellige typer af teater fra teaterhistorien, og vi afprøver teaterhistorien på egen krop - hvad enten det er fysisk maskespil fra 1600-tallet eller moderne in-yer-face teater. Fagets teoretiske og praktiske side følges tæt ad, så alt teori får en praktisk dimension.

 

Vi besøger desuden byens teatre, hvor vi ser forestillinger og møder de medvirkende skuespillere.

 

Det at spille teater kan virke grænseoverskridende for mange, og netop derfor gør vi meget ud af at skabe et trygt rum, hvor alle får lyst til at være med. Det, at der er en god stemning på holdet, har stor betydning for det kunstneriske potentiale af arbejdet.