Musik

 

I faget musik kommer du til både at spille, synge og analysere musik.

Vi undersøger både gammel og ny musik  - bl.a. hip hop, rock, soul, klassisk og jazz.

Og vi undersøger også den kultur, den historiske tid og det samfund, musikken opstår i – nu og dengang: f.eks. barokken, caribisk musik, punk i London i 1980’erne, Black Music Matter, ungdomsoprør og subkulturer.

 

Du kommer til at arbejde med musikkens grundelementer, når du skal undersøge og forstå musik: rytmer, toner, akkorder, sound, instrumentation, arrangement. Her får du mulighed for at lære elementær teori – herunder noder.

Når du sammen med andre fagligt analyserer musik, giver det nye perspektiver på din musikoplevelse.

 

Fællessang og bandsammenspil hører naturligt til under den praktiske udøvelse i musik. Her kan ALLE være med! Du lærer at håndtere flere instrumenter på et basisniveau og får også mulighed for at specialisere dig på et instrument. Vælger du musik som studieretning på A-niveau, får du udvidede muligheder for at komme i dybden med selv at arrangere musik og udvikle dig kreativt som musiker eller sanger gennem alle tre år.

 

I musikfaget får du mulighed for at udvikle dig på nye måder:  at stå på en scene, at performe, at opleve det tætte samarbejde i et band eller kor, hvor I arbejder kreativt med at skabe nye versioner af numre  – det er erfaringer og evner, du kan få god brug for i dit liv efter stx.