Gå til hoved-indhold

Åbent Hus på Risskov Gymnasium

STX - det almene gymnasium

På STX kan du vælge fag og studieretning, så du kan målrette din studentereksamen til netop dine interesser og drømme.

Du vil blive udfordret fagligt, og så vil du komme til at indgå i sociale læringsfællesskaber, hvor der både er blik for den den enkelte og fællesskabets læring. På Risskov Gymnasium er vi ambitiøse på både det faglige og det sociale studiemiljø. 

Du vil møde en vifte af obligatoriske fag - både sproglige, naturvidenskabelige, samfundsfaglige og kunstneriske. Og så vil du have muligheden for at vælge en række valgfag, som alle er med til at forme din studieretning og dine tre år i gymnasiet. Nedenfor kan du læse mere om vores skole, vores studieretninger og fag.

 LÆS OM VORES SKOLE         

LÆS OM VORES FAG OG STUDIERETNINGER

Elevambassadører står klar til at modtage dig

Risskov gymnasium uddanner hvert år nye elevambassadører, der skal repræsentere skolen og hjælpe nye og kommende elever med at finde deres plads på Risskov Gymnasium.

Elevambassadørernes primære opgave er at byde nye og kommende elever velkommen. Ordningen har eksisteret siden 2010, og ambassadørerne er særligt aktive under brobygningen, hvor de modtager og taler med elever fra 8., 9. og 10. klasse i grundskolen. De spiller også en vigtig rolle, når de deltager i gymnasiets orienteringsaften, åbent hus for kommende 1.g’er i januar, ligesom de er tutorer for vores 1. årgang.

Alle, der kommer i kontakt med Risskov Gymnasium skal have en god oplevelse. Derfor møder vi altid kommende og nye elever i øjenhøjde.

Hvert år er der mulighed for at blive elevambassadør og dermed blive en del af Risskov Gymnasiums engagerede velkomstpatrulje.

Brobygning

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Risskov Gymnasiums STX Introduktionskursus også kaldet Brobygningen. Du har valgt Risskov Gymnasium og kan glæde dig til to eller tre dage spækket med oplevelser og informationer. Du får et fuldt skema med timer ligesom gymnasieeleverne, men timerne vil være specielt tilrettelagt for dig og resten af brobygningsholdet. Du vil møde lærere og gymnasieelever både til undervisning og vejledning. Kort sagt vil du få en fornemmelse af, hvordan det er at være gymnasieelev og få svar på spørgsmål som f.eks.:

  • Hvad er stx for en uddannelse? 
  • Hvilke fag har man? 
  • Hvordan er stx anderledes fra de andre ungdomsuddannelser? 
  • Gymnasiet tilbyder et helt ungdomsliv og ikke kun uddannelse - hvad betyder det?
  • Hvordan oplever gymnasieeleverne hverdagen på gymnasiet?
  • Hvordan bliver jeg elev på gymnasiet?

Du vil opleve arbejdsformer, der svarer til 1.g undervisning og få lejlighed til at tale med vores elever, lærere og studievejleder om, hvordan det er at gå i gymnasiet. Vi vil orientere dig om studieretningsgymnasiet, de forskellige undervisningstilbud, og du vil blive vist rundt på skolen for at se vores faciliteter. I løbet af de dage du besøger os, får du indblik i, hvad man kan lære og foretage sig i netop de fag, du kommer til at stifte nærmere bekendtskab med. Vi har fine erfaringer med vores brobygningsforløb, og vi forventer, at du vil deltage aktivt i undervisningen og være med til at gøre også dette forløb til en rigtig god oplevelse. Du skal medbringe computer, papir, blyant og lineal alle dage.

Vores elevambassadører vil lave forskellige aktiviteter med dit brobygningshold. De vil også fortælle om vores lektiecafé og vores mange tilbud uden for skoletid, som f.eks. idræt, musik og billedkunst. Du har sikkert også nogle ting, som du gerne vil spørge dem om.

Første dag møder du kl. 8.10 uden for hovedindgangen. Her mødes alle brobygningselever med en studievejleder. Mødetiderne er så 8.10 - 13.30 og du har mødepligt.

Du kan tage madpakke med eller købe mad i vores kantine med supersmiley. Kantinen tager kun imod MobilePay og kort.

Afbud meldes så hurtigt som muligt til kontoret på tlf. 86 21 40 77.

Ansvarlig: Pædagogisk leder Allan Bohnstedt og sekretær Birgitte Rokkjær Jensen

Email: adm@risskov-gym.dk

Vi er glade for, at du har valgt at komme i brobygning hos os, og vi glæder os til at se dig. Har du lyst til at læse mere om Risskov Gymnasium, og hvordan det er at gå på gymnasiet, så klik dig rundt på vores hjemmeside.

På https://brobygning.unoung.dk kan du få mere information om dit brobygningsforløb på Risskov Gymnasium, og du kan også tilmelde dig. Du kan også læse om vores brobygningsinitiativ "Risskov Rullende Gymnasium" her.

Er du nervøs for at starte på gymnasiet eller har du spørgsmål, må du meget gerne kontakte skolens studievejledere her eller vores elevambassadører.