Gå til hoved-indhold

John Kørner på Risskov Gymnasium

I 2011 donerede Ny Carlsbergfonden fem kunstværker af billedkunstneren John Kørner til Risskov Gymnasium.
Læs herunder billedkunstlærer Katrine Busks præsentation af billederne og ideen. 

Ideen

Det kom til at passe sammen, som om det var planlagt helt fra starten: Færdiggørelsen af ombygningen af fællesarealerne midt i gymnasiet, den nye, lyse og indbydende hovedindgang og ophængningen af John Kørners stedsspecifikke kunstværk i fem dele: Sammen med skyggen, Alene sammen med skyerne, Vegetar, Skyggernes paradis og Os på stranden, alle malet til Risskov Gymnasium i 2011. 
 
Da Kunstudvalget og rektor første gang mødtes med direktør i Ny Carlsbergfondet, Morten Kyndrup, var det også en højere enhed, der spillede ind: Vi var netop blevet enige om, at John Kørner med sit ekspressive og figurative udtryk ville være højt på vores ønskeseddel, hvis skolen skulle være så heldig at få en donation. Og vores begejstring må have været følelig i rummet, da Morten Kyndrup uopfordret foreslog netop John Kørner til den opgave med en samlet udsmykning, som han kunne se for sig. 
 
At vi trængte til et nyt indgangsparti, blev meget tydeligt, da vi i efteråret 2010 fik besøg af John Kørner, som bogstaveligt talt slog hovedet mod overliggeren, da han kom for at se stedet og få en fornemmelse af, hvad der er på spil i et gymnasiemiljø. Et år senere var døren forhøjet og overliggeren sat så højt, at vi kunne rumme både Kørner og hans fem pragtfulde værker.