Gå til hoved-indhold

Hvis du vil ud i verden og forstå og kommunikere med andre kulturer.

”Det er mega-vigtigt, hvis man ser det i et globalt perspektiv, at vi kan begå os på engelsk og snakke med andre folk ude i verden og det er også det vores studieretning fokuserer på - at vi ser på verden i et globalt perspektiv” (Astrid 3a)


Du kan her læse mere om vores fire sproglige studieretninger:

Engelsk A • Tysk fortsætter A • Samfundsfag B (Europalinjen)

På Europalinjen er der fokus på, at eleverne får mulighed for at anvende deres sprog. Allerede i 1.g skal eleverne på udvekslingsrejse og bruge deres sprog på vores partnerskoler i enten Tyskland eller Frankrig. Fagkombinationen på studieretningen giver eleverne indblik i sprog, kultur og samfund i Europa og peger frem mod studieturen i 3.g., som også går til et europæisk land.

 Læs mere her

Tre valgfag
To på mindst C-niveau
Opgradering af et naturvidenskabeligt fag fra C til B

Engelsk A • Fransk begynder A • Samfundsfag B (Europalinjen)

Vil du ud i verden? Så er Europalinjen noget for dig! Vi vil klæde dig på som europæisk verdensborger og gøre dig klar til en globaliseret fremtid, hvor forståelsen for sprog, kultur og samfundsforhold er nummer et på dagsordenen. På Europalinjen åbner vi Europa og verden op sammen med dig. Vi tilbyder undervisning i fransk, tysk og engelsk kultur og sprog, som du kommer til at udforske både i udlandet, lokalsamfundet og i klasselokalet. 

Læs mere her

Tre valgfag
To på mindst C-niveau
Opgradering af et naturvidenskabeligt fag fra C til B

 

 

Engelsk A • Spansk A • Latin C

Interesserer du dig for kommunikation og formidling? Har du lyst til at blive god til sprog, som du kan bruge i praksis? Kan du se dig selv som aktiv medspiller i en globaliseret verden? Så er denne studieretning noget for dig!

 Læs mere her

Tre valgfag
To på mindst B-niveau
Et på mindst C-niveau

 

Græsk A • Latin A

Har du lyst til at fordybe dig i mytologi, historie, drama, kunst, filosofi og retorik? Interesserer du dig for, hvor videnskabelige ord og begreber kommer fra, og kan du lide at finde sammenhænge mellem nutiden og fortiden? Kunne du tænke dig at blive god til at gennemskue, hvordan sprog fungerer på et mere teoretisk niveau? I så fald vil du passe godt ind i studieretningen med græsk A og latin A. 

Læs mere her 

To valgfag
Et på mindst B-niveau
Et på mindst C-niveau